4 vanliga misstag du (kanske) gör på jobbet varje dag

Många av de saker som jag tidigare har sett som bra saker att göra under min arbetsdag har visat sig att inte vara så bra. Du känner säkert igen dig i det. Här kommer 4 vanliga misstag du (kanske) gör på jobbet varje dag.

1. Kollar mejlen allra först på morgonen.
Du har en stor och viktigt uppgift att uträtta. Tills du kollar mejlen och gör ett tappert försök att svara på alla mejl eller meddelanden. Saker kommer emellan. Småsaker. Nya uppgifter. Lunchen närmar sig och du har inte hunnit med den där stora och viktiga uppgiften. Detta är ganska typiskt. Börja helst dagen med att göra mer krävande uppgifter först och svara på mejlen senare.

2. Multitaskar.
Här är det full verkstad som gäller. Du svarar på mejl, svarar i telefon, gör en att göra-lista, planerar nästa stora grej, smuttar på kaffet, teet, vattnet eller juicen (eller vad du nu dricker), googlar lite o.s.v. … Som du säkert har hört någonstans visar forskning att multitasking inte är en bra sak. Om du gör två uppgifter samtidigt blir den ena uppgiften i bästa fall dåligt utförd, i andra fall blir resultaten från båda uppgifterna mindre bra. Uppgifterna tar också MYCKET längre tid att utföra än om du hade gjort en sak i sänder. Det är dessutom riktigt stressande att multitaska. Prova att unitaska, det vill säga att göra en sak åt gången, istället. Mindfulness är en bra grej för dig som behöver utveckla din förmåga att fokusera på en sak.

3. Sitter för mycket.
Ajabaja *hytter med pekfingret framför din näsa*. Att sitta för mycket är inte bra för dig. Och det vet du. Förutom att din kropp tar stryk – ajajaj i ryggen och nacken (!) – kan för mycket sittande leda till att du blir mindre kreativ och entusiastisk. När du rör på dig med jämna mellanrum aktiverar du både kropp och knopp, något som stimulerar kreativitet och glädje.

4. Struntar i nöjen.
Allt från after work till att ha en hobby är aktiviteter som dels får dig att må bättre och dels får dig att prestera bättre på jobbet. Se till att ha en hobby som motiverar dig till att gå upp varje morgon och göra det du ska göra. Skippa inte heller möjligheten till en trevlig after work. Du spenderar nästan lika mycket tid på jobbet som du gör hemma, därför är det inte så dumt att ha en fin relation till dina kollegor eller medarbetare.

Läs: 10 tips på hur du fyller din vardag med mindfulness, Håll dig lugn, måla i dessa 4 målarböcker för vuxna och 5 saker som gör dig till en bättre kollega.

Lämna en kommentar

Under Inspiration, Kreativitet

Kommentarer inaktiverade.